Skip to main content

Du kan hente vores kvartalsbrev for Q3 2023 her.

I filmen ”The Big Short” præsenterer Jared Vennett, spillet af Ryan Gosling, en unik investeringsmulighed. Han vil shorte obligationer bestående af tusindvis af boliglån. Årsagen er meget simpel:

”Somewhere along the lines these mortages went from a little risky to dogshit. I’m talking rock bottom FICO-scores, no income verification […] dogshit.”

Selvom det måske ikke er specielt hensigtsmæssigt at koble introduktionen af en virksomhed, vi er medejere af, til finanskrisens katalysator, så tjener Equifax sine penge på at sælge indkomstverifikationer og kreditrapporter, indeholdende den famøse FICO-score. Equifax sælger disse informationer til bl.a. banker, der bruger dem til at kreditvurdere en potentiel låntager og i sidste ende beslutte om – og til hvilke vilkår – de vil udstede bil-, forbrugs- eller boliglånet.

I den seneste tid har vi observeret flere kundeudsagn, der har indikeret, at Equifax har hævet priserne for meget i deres vigtigste EWS segment, hvor de besidder en meget dominerede markedsposition indenfor digital verifikation af løn- og ansættelsesdata.

I kvartalsbrevet giver vi et indblik i den analyserejse, vi har været på de sidste par måneder, som har overbevist os om, at vores investeringshypotese ift. Equifax stadig er intakt.

Close Menu

Kontakt

Snowball Capital
Fuglevadsvej 41
2800 Kgs. Lyngby

CVR: 42 59 12 03

Direkte: +45 20 35 95 52
Email: hs@snowballcapital.dk