Skip to main content

Partner og medstifter af Snowball Capital, Victor Berg, er klar med episode to af podcastserien ”Verdens Bedste Virksomheder”. Det er et passionsprojekt lavet i samarbejde med Simon V. Kold, investor i Novo Holdings.

Som navnet indikerer, så går Victor og Simon i dybden med virksomheder, som de mener er verdens bedste. Kort fortalt så egner en virksomhed sig til podcasten, hvis den;

  1. Har en nettopositiv indflydelse på verden.
  2. Besidder en eller flere holdbare konkurrencemæssige fordele, der gør den resistent overfor de ”normale” konkurrencedynamikker.

Denne episode handler om Meta Platforms, tidligere kendt som Facebook, som er en af vores investeringer i Snowball Invest.

Meta er en af de mest omdiskuterede og mindst vellidte virksomheder i verden. På trods af det faktum, så er der stadig omkring 3,6 mia. mennesker, der bruger en af deres tjenester minimum en gang om måneden. Det svarer til ca. 92% af verdens befolkning med internet ex Kina

Meta har været primus motor for udviklingen personaliserede reklamer, og mestrer det bedre end nogen andre. De er livsnerven for utrolig mange små og mellemstore virksomheder, der ikke har råd til at lave store nationale reklamer. 

Igennem de sidste par år er Meta’s sociale platforme kommet i modvind. Den positive historie om tættere kontakt med relationer, direkte demokrati, indflydelse på totalitære styrers kollaps etc. Er vendt til valgmanipulation, katalysatoren til unges usikkerhed, polarising m.m.

Victor og Simon gennemgår det hele i afsnittet, hvor de selvfølgelig også dykker ned i de holdbare konkurrencemæssige fordele og Meta’s nettopositive indflydelse på verden, der gør Meta til en af Verdens Bedste Virksomheder.

Links til podcasten:

Apple: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/meta-platforms/id1623449826?i=1000566439334

Spotify: https://open.spotify.com/episode/2KC566DvKVNeqTt04XInWR

Hvis du er mere interesseret i Meta’s nuværende situation, så kan du fx læse vores kvartalsbrev (Q1 2022) her.

Close Menu

Kontakt

Snowball Capital
Fuglevadsvej 41
2800 Kgs. Lyngby

CVR: 42 59 12 03

Direkte: +45 20 35 95 52
Email: hs@snowballcapital.dk