Skip to main content

Et nyt afsnit af podcastserien Verdens Bedste Virksomheder er klar om ASML, som vi bl.a. er medejere af i investeringsforeningen Snowball Invest.

Kort fortalt så egner en virksomhed sig til podcastserien, hvis den;

  1. Har en nettopositiv indflydelse på verden.
  2. Besidder en eller flere holdbare konkurrencemæssige fordele, der gør den resistent overfor de ”normale” konkurrencedynamikker.

Deres litografimaskine, som printer et ønsket transistormønster ned i silicium waferen, udgør det mest kritiske skridt i chip produktionsprocessen.

ASML’s maskine skal blive ved med at printe transistorerne med mindre og mindre afstand, så der kan komme flere transistorer ned på chippen. Flere transistorer øger nemlig chippens proceskraft, hvilket er drivkraften for hele den teknologiske udvikling. ASML er de eneste i verden, der laver denne EUV-litografimaskine.

Konkurrenterne har vurderet, at EUV-maskinen simpelthen er for svær at producere og har derfor kastet håndklædet i ringen.Hvis du vil have den nyeste iPhone eller den nyeste Tesla, bare for at nævne et par eksempler, så har chippen i disse produkter været igennem ASML’s EUV-maskine. Man kan på sin vis sige, at der skal betales en lille told til ASML for alle fremtidige produkter, der kræver de mest sofistikerede chips, og der er mange. Rigtig mange.

Lyt med til afsnittet hvor Victor Berg, medstifter og Partner i Snowball Capital, og Simon V. Kold, Principal hos Novo Holdings, går i detaljer med virksomheden.

Apple Podcast: Klik her
Spotify: Klik her

Close Menu

Kontakt

Snowball Capital
Fuglevadsvej 41
2800 Kgs. Lyngby

CVR: 42 59 12 03

Direkte: +45 20 35 95 52
Email: hs@snowballcapital.dk